voorlichting voor medewerkers zorgcentrum Pieter van Foreest

Voorlichting voor medewerkers zorgcentrum Pieter van Foreest

Anita van der Drift en Noks Nauta gaven op 16 febr onder het motto Zorg, Zelfreflectie en Zielsverwantschap een voorlichting aan medewerkers van Pieter van Foreest in Delft over hoogbegaafde ouderen. Noks gaf daarbij algemene uitleg over hoogbegaafdheid bij volwassenen en ouderen (zie ook leaflet van het IHBV en diverse krantenartikelen) en Anita vertelde hoe zij zelf in de zorg voor ouderen hoogbegaafdheid signaleert en hoe zij dit in haar zorg verwerkt. Zij geeft ook les in het maken van levensboeken, een manier om als zorgverlener met ouderen in gesprek te komen over wie ze zijn en waren als mens. We vertelden als illustratie twee cases, waarvan één ook op de site van het IHBV staat beschreven (Jeanne Visser – Gros, 1920).

Er was een grote opkomst van meer dan 20 mensen! Men was heel geïnteresseerd en herkende het zeker bij een aantal cliënten. Men kreeg zelf ook ideeën over hier mee verder te gaan in de zorg (bejegening, contact), maar ook in de activiteitencentra (behoeften peilen en daar mee aan de gang gaan).

Ad Blom, kwartiermaker expertise bij Pieter van Foreest, had deze bijeenkomst georganiseerd en was ook zeer tevreden. Ons verhaal laat duidelijk zien hoe je naar de mens achter de mens moet kijken om goede zorg te leveren. Op 18 februari wordt het programma herhaald in Naaldwijk.

P1090773

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *