Dementie en Herinnering: een app van Annemarie Bolder

Goedendag,

Herinneringen van vroeger roepen bij mensen met dementie veelal een fijn en vertrouwd gevoel op, geeft de mantelzorger inzicht in de belevingswereld van de oudere en is bovenal een activiteit waaraan je samen veel plezier kunt beleven. Om het samen herinneringen ophalen te vergemakkelijken, is er in 2015 een reminiscentie app ontwikkeld. Deze app bevat toegang tot liedjes, filmpjes, foto’s en geluidsfragmenten uit vroegere jaren.

De app was sinds 2015 al beschikbaar voor op Android, maar vanaf heden is de app ook beschikbaar voor iPhones en iPads. De app heette “Reminiscentie”, maar heeft nu een andere naam gekregen, namelijk “Dementie en Herinneringen”.  De app is te herkennen aan de afbeelding van een vergeet-me-nietje en te downloaden in de Google Play Store en de App store.

De app is gratis (ik verdien er dus niets aan en dat is ook niet mijn intentie), maar wat ik wel graag zou willen is dat zoveel mogelijk mensen er plezier aan kunnen beleven. In de bijlage vindt u de digitale flyer. Mocht u papieren flyers willen hebben om die bijvoorbeeld uit te delen aan mantelzorgers en professionals, laat het me weten want dan stuur ik ze naar u op.

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties voor aanvullingen op de app, neem dan gerust contact met mij op.

Met vriendelijke groet,

Annemarie Bolder

E: a.bolder@kpnplanet.nl

M: 06-27440909

W: www.ergoworld.nl   www.dekrachtvanherinneringen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *